Zandkunst

Zandkunst is prachtig, betoverend, verwonderlijk. Mensen zitten op het puntje van hun stoel. Wat wordt er nu weer getekend? Op de achtergrond klinkt mooie muziek en de plaatjes vormen een verhaal.

zandkunstenaar

Zandtekenen is sprookjesachtig, het verwondert mensen, het maakt toeschouwers rustig, vrolijk en dromerig.  Het is een kunstvorm die veel zintuigen in beweging brengt; ogen, oren, gevoel en creativiteit worden aangeraakt.

Zandkunstenares Helene

Ik zie mijzelf als kunstenaar en creatief ondernemer. Ik wil altijd graag innovatief zijn. Iets bedenken wat nog niet veel bestaat. Een doel van mij is mensen verhalen vertellen en meenemen met hun gevoelens. Daarom ben ik zandkunstenares geworden.

Het voordeel van de zandkunst is dat er veel werk in korte tijd gemaakt wordt en dat veel mensen tegelijkertijd ervan kunnen genieten. Een breed publiek van kinderen en volwassenen van 4 tot 100 jaar genieten van de zandkunst.

Zandkunst bakfiets

Voor buitenoptredens hebben we een mobiele zandkunstbakfiets ontworpen. Deze unieke bakfiets is zeer geschikt voor feesten, festivals, bruiloften en bedrijfspresentaties.

U huurt ons in om uw feest extra feestelijk te maken! De bakfiets is geschikt voor shows tot maximaal 100 personen per voorstelling en schaduw of avondschemering is nodig om de tekeningen optimaal tot hun recht te laten komen. Neem contact met ons op via e-mail voor meer informatie

See here for the English version.

Zandkunst voorstellingen bij kerken en verenigingen.

Zandkunstenares Helene treedt op in kerken rond de kerkelijke feestdagen zoals bij het Kerstfeest en Pasen of in kerstvoorstellingen binnen en buiten. Voorbeelden van recente optredens zijn bij Nieuw Avondrust ouderenzorg te Voorthuizen, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt De Burcht, een optreden bij het lustrum van Zorgorganisatie de Rozelaar en bij de startzondag van de gereformeerde kerk te Zwartsluis.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een prentenboek voor te lezen. Zoals het prentenboek “Niemand is zoals jij” van Max Lucado. Een ander prentenboek is in overleg ook mogelijk. Een zandkunst voorstelling duurt ongeveer een half uur.

Zandkunst voorstellingen op scholen.

Zandkunstenares Helene komt op diverse (basis)scholen. Helene heeft zelf gewerkt als lerares basisonderwijs en weet daardoor goed op welk niveau je de verschillende groepen kinderen kunt benaderen met een zandkunst voorstelling. Recente optredens zijn bij de Fraanje basisschool te Barneveld, Basisschool De Regenboog te Amersfoort en acht voorstellingen achter elkaar voor de acht groepen van Basisschool Kon-Tiki.

Zandkunst voor festivals en evenementen

zandkunst

Helene heeft al vele voorstellingen ontworpen en opgetreden. Bijvoorbeeld tijdens een Hawaï feest voor mensen van de instelling De Gelderhorst, de seniorentocht in Voorthuizen voor de organisatie Voortbruisen en optredens tijdens Theater op ’t Zand te Kootwijk.

Zandkunst Team

Ons team wordt gevormd door zandkunstenares Helene en Harm Jan, die tijdens de voorstelling als verteller optreedt. Daarnaast fungeert hij ook regelmatig als gastheer en wordt hij soms gevraagd om de dienst of voorstelling te leiden. Helene en Harm Jan zijn niet alleen professionele partners, maar ook levenspartners. Samen hebben ze drie volwassen kinderen en een kleinkind.

Voorstellingen op maat 

Helene geeft voorstellingen bij particulieren onder andere bij het vieren van huwelijksjubilea of verjaardagen. Ook heeft ze filmpjes ontworpen voor presentaties of voor een Cd-opname.  Helene heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan de videoclip van Raoul Steffani en een voor het Koor Tin Speransa. Ook luistert zij bedrijfsfeesten op bij jubilea en personeelsfeesten.

In dit filmpje heeft Helene, de zandkunstenares, de zandtekeningen ontworpen en getekend voor Tear Fund.

Hieronder een impressie van de straatkunst optredens van zandkunstenares Helene in Spanje.

Tarieven

Een losse voorstelling van maximaal 60 minuten op basis van een vast ontwerp is vanaf € 795 (excl. btw en reis- en administratiekosten). Een voorstelling samen met de bakfiets op basis van een vast ontwerp is vanaf € 895 (excl. btw en reis- en administratiekosten). Maatwerk op basis van eigen wensen is ook mogelijk. Prijzen daarvan is op aanvraag. 

Contact

Veel is mogelijk wat betreft de zandkunstvoorstellingen en gaat in overleg. Neem contact op via het contactformulier of per email info@atelierhupsakee.nl of bel 06-47919435.