Mozaïeken

Prijs: €3 tot €10,- p.p.

Mozaïeken is een eeuwenoude techniek wat kinderen nog steeds leuk vinden. Ze genieten heel erg van het mooie materiaal en dat het kunstwerk onder hun handen ontstaat. Er zijn heel veel mogelijkheden met mozaïek. In het kader van cultuureducatie komen wij op locatie en nemen heel veel glassteentjes mee. De oudere kinderen mogen werken met een glastang. Eerst is er een uitleg over mozaïek en daarna gaan de kinderen aan de slag. Wat is er allemaal mogelijk:

kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen een spiegeltje mozaïeken met een kaarsje erop. Leuk voor een Moederdag cadeautje.

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een eigen ontwerp mozaïeken op een houten plankje. Een wat duurdere optie is het mozaïeken op een ondergrond zoals een dolfijn of een vlinder. Op een kistje of om een spiegel.

Het is ook mogelijk dat we tegels meenemen. Het mozaïeken met tegels werkt anders en dan moet er afgevoegd worden. Het voegen kan niet in de workshop zelf, omdat het eerst goed moet drogen. Dus daar komen we voor terug.

Kinderen/jongeren van 12 tot 20 jaar kunnen een mooie ondergrond mozaïeken zoals een dienblad of om een spiegel. Ze maken een mooi kunstwerk wat ze nog kunnen gebruiken thuis.

Voor alle leeftijdsgroepen is het mogelijk om een groepswerkstuk te maken. De prijzen gaan in overleg, dit hangt af van de grootte van het paneel. Ook kan er een 3D werkstuk gemozaïekt worden zoals de koe op de foto.