vilten

Prijs: €20 of 35,- p.p.

Schaapje

Prijs: €20,- p.p. voor 2 uur

Techniek: wolwikkelen en prikvilten

Van pijpenragers en echte schapenwol maken we een schaapje. Eerst wordt de wol gewikkeld om de pijpenragers en daarna vastgeprikt met een speciale wolviltnaald. Tenslotte krijgt het schaapje oren en ogen. Er kunnen maximaal twee schaapjes gemaakt worden.

Schilderen met wol (1)

Prijs: €20,- p.p. voor 2 uur

Techniek: natvilten

Van allemaal mooie gekleurde wol maken we een vilten schilderijtje. Door warm water, zeep en wrijving gaat de wol hechten en ontstaat er een prachtig schilderij! Het is een verrassing als je de zachte wol voelt en de prachtige kleuren ziet. Je kunt een vakantiefoto als inspiratiebron gebruiken, maar ook je fantasie de vrije loop laten. Als het schilderijtje is opgedroogd kun je het thuis op een karton of plankje plakken en aan de muur ophangen.

Schilderen met wol (2)

Prijs: €35 p.p. voor 3 uur

Techniek: droogvilten/prikvilten

We gaan schilderen met wol. Op een lap stof leggen mooie gekleurde wol. Deze prikken we vast met een speciale wolviltnaad. Je kunt een vakantiefoto als inspiratiebron gebruiken, maar ook je fantasie de vrije loop laten. Zo heb je een mooie herinnering. Thuis kun je de lap op een stevig karton bevestigen of op een plank.

Boekomslag van vilt.

Techniek: natvilten

Prijs: €20,- p.p. voor 2 uur 

Van allemaal mooie gekleurde wol maken we een vilten lapje. Door warm water, zeep en wrijving gaat de wol hechten en ontstaat er een prachtige lap. Het is iedere keer weer een verrassing als je ziet welke mooie patronen er ontstaan. Als het lapje opgedroogd is kun je het thuis op maat knippen en op het opschrijfboekje plakken. Of je maakt er met de festonsteek een leuke boekomslag van.

Sfeerlicht

Techniek: natvilten

Prijs: €20,- p.p. voor 2 uur

Wat is er gezelliger dan ’s avonds een sfeerlichtje op tafel met een kaarsje erin? Je hebt keuze uit de prachtigste kleuren wol, passend bij louw interieur. We leggen de wol om een mal heen. Door warm water, zeep en wrijving gaat de wol hechten. Als het stevig genoeg is gaan we het afvilten om een glazen pot. Je kunt het geheel afmaken met een lintje. Tenslotte kan je waxinelichtje erin.

Bloemlichtje

Techniek: natvilten

Prijs: €20,- p.p. voor 2 uur 

We leggen allemaal gekleurde laagjes wol om een bol. Door warm water, zeep en wrijving gaat de wol hechten. Voorzichtig knippen we de bol in puntjes open en je ziet de prachtigste kleuren tevoorschijn komen. In het midden plaats je een klein glaasje met een waxinelichtje.

Sjaal

Techniek: natvilten

Prijs: €35 p.p. voor 3 uur 

We maken een sjaal van zijde en wol. We gebruiken hele zachte wol, die niet prikt. Eerst leggen we de droge wol in een mooi patroon op de zijden sjaal. Vervolgens wordt de sjaal besproeid met water en zeep. De sjaal wordt opgerold en voorzichtig heen en weer gerold.  Door het warme water, de zeep en de wrijving gaat de wol hechten. Als alles vast genoeg zit kun je de sjaal laten drogen.

Workshop wolvilten

Naast bovenstaande workshops is het ook mogelijk om in overleg verschillende vilttechnieken te leren of een groter werkstuk te maken verspreid over twee of drie bijeenkomsten, zoals een (kralen)ketting, pannenlappen, onderzetters, telefoonhoesje.

Marianne Verduijn is gespecialiseerd in handwerken en vilten. Zij is de enthousiaste docente van deze workshops. Aanmelden kan via het contactformulier. Koffie/thee en lekkers hoort standaard bij elke workshop.