Schilder en tekencursussen

Wil je graag creatief bezig in 2016? Dan is een cursus een hele leuke manier. Je gaat elke week en bent een avond heerlijk ontspannend bezig. In een cursus leer je heel veel en krijg je veel inspiratie.

De volgende cursussen starten in januari: Opgeven kan via het contactformulier op www.atelierhupsakee.nl

Schilderen met acrylverf, alles leren over acryl en op het eind een mooi groot, goed schilderij maken. De data: 19, 26 januari, 2 en 16 februari, 1, 8, 15, 22 en 29 maart. Dinsdagavonden van 19.45 tot 21.45. De kosten zijn €127,- inclusief alle materialen.

Schilderen a la Hundertwasser. Een leuke vrolijke techniek met stift en ecoline en veel kleuren. De data: 20, 27 januari en 3 en 17 februari. Woensdagavonden 19.45 tot 21.45. De kosten zijn €50,- inclusief materialen.

Tekenkids. Kinderen die heel graag tekenen en schilderen en meer willen leren zijn welkom tijdens de tekenkids. Er zijn verschillende data en tijden.

Woensdagmiddag 3, 10, 17 februari en 2 en 9 maart. 13.30 tot 15.00 of 15.15 tot 16.45. Je kunt dus kiezen uit twee tijden!

Donderdagmiddag 21, 28 januari en 4 en 18 februari en 3 maart: 15.45 tot 17.15. De kosten zijn €50,- voor 5 lessen.

De tekenschool

Een hele gezellige groep is elke maandag om de twee weken bezig met de tekenschool. Het is bijzonder om mee te maken wat ieder deelt in de groep en hoe veilig het is. Door het tekenen en schilderen leer je jezelf steeds beter kennen. Prachtig om te zien welke kunstwerken er worden gemaakt.

Wat doen we eigenlijk op de tekenschool? De laatste keer hebben we stromingsbeelden getekend. Stromingsbeelden zie je overal om je heen. In de natuur, in de tekening van dieren, in je vingertoppen. Het is ook heel fijn tekenen. Je herhaalt elke keer de beweging. De stromingsbeelden hebben veel geoefend in de ochtend. In de middag hebben we werk bekeken van de kunstenaar Hundertwasser. Die gebruikte ook veel stromingsbeelden in zijn kunst. Daarna hebben de cursisten het geleerde verwerkt in een tekening; de stad a la Hundertwasser.

Zou je jezelf meer persoonlijk en kunstzinnig willen ontwikkelen? Dan kun je een kijkje komen nemen en meedoen op de open middag op maandagmiddag 29 februari. Er is een gratis workshop van 13.00 tot 14.00. Aanmelden kan via http://www.detekenschool.nl

 

 

Decopatch 

Decopatchen is erg geschikt voor scholen en voor feestjes. De diertjes of grote dieren zijn gemaakt van stevig geperst papier en kunnen met allerlei kleurtjes papier beplakt worden. Een prachtig resultaat waar jong en oud veel plezier aan beleven.

Zandkunstenares. 

Het zandtekenen wordt ook steeds populairder. Het is een magisch gezicht om de tekeningen te zien veranderen in een voorstelling.

Nog leuker wordt het wanneer kinderen het zelf mogen proberen tijdens hun feestje of op school.

Action painting

Een workshop die steeds meer geboekt wordt. Het is heerlijk los gaan met verf, rollen, kliederen alles kan. Pollock is een kunstenaar die beroemd is geworden met deze techniek.

Bevrijdend om te doen met verrassend resultaat! .

Theater?

We zijn bezig om theaterlessen aan te gaan bieden bij BSO's. Kinderen op de BSO kunnen na schooltijd theater spelen. Met theater ontwikkelen kinderen zich heel positief. Het is goed voor hun houding, stem, zelfvertrouwen, plezier, samenwerken en nog veel meer.

Maarrr... misschien zijn er ook kinderen die theater willen spelen. Als je belangstelling hebt kun je een mail sturen naar info@atelierhupsakee.nl

Ook volwassenen die belangstelling hebben kunnen mailen. Dan kunnen we kijken of we een groep kunnen maken.

Bezinningsdag

Zaterdag 20 februari staat een dag gepland om tot rust te komen.

In deze tijd kun je soms moeilijk tot rust komen. Zoveel prikkels om je heen. Tijdens deze dag gaan we schilderen van 10.00 tot 17.00.

Het grote voordeel van schilderen is dat je vanzelf dicht bij jezelf komt.  Mensen worden stil en geconcentreerd. Je raakt in een flow. Daardoor is schilderen zo ontspannend. Alle informatie is te vinden op www.detekenschool.nl

 

---

Bedankt voor het lezen. 

Deze nieuwsbrief is een initiatief van Helene Wieringa van Atelier Hupsakee. Zij bruist van de ideeën. Op dit moment zijn er nieuwe ontwikkelingen die deze maand wel of niet doorgaan. U hoort er van in de volgende nieuwsbrief!. Op www.beeldendcoachhelene.nl is er werk van haar te bekijken.