Veel nieuws: 

1. Atelier Hupsakee heeft een prachtige lichte ruimte gehuurd in Spoor 3. Het nieuwe cultureel centrum in Barneveld. Het adres is Stationsweg 29.

2. Meerdere docenten gaan Helene Wieringa meehelpen: Esther Mennink, Edith Brink, Arianne de Bruin, Gerdien van Garderen. Een team vol creatievelingen die klaar staan om te begeleiden.

3. In de nieuwe ruimte komt een winkelgedeelte, waar goede kwaliteit acrylverf, doeken, potloden, papier e.d. te koop zijn. Naast de mozaïek en decopatchspullen.

4. Een vernieuwde website atelierhupsakee.nl. Alle workshops, kinderfeestjes, scholenprogramma en cursussen worden duidelijk uitgelegd met foto's en prijs.

 

---

Open dag: 26 september!

Maandag 7 september is er van 11-12 een gratis workshop in de tekenschool. Er zijn nog enkele plaatsen. Dit vind plaats in het nieuwe gebouw. Het tekenjaar start op maandag 21 september.

Zaterdag 26 september zal de wethouder om 12.00 uur Spoor 3 officieel openen. Daarna zijn er allerlei workshops, er is wat te drinken, Muziek en demonstratielessen zoals kickboksen en Hip hop.

Helene Wieringa van Atelier Hupsakee spuit een grote graffiti trein op de muur. Bezoekers van de open dag mogen een sjabloon uitknippen en de mee spuiten op de muur.

We hopen dat het afdak klaar is. Hieronder kan het hele jaar door graffiti workshops en action painting workshops gegeven worden. We kunnen groepen tot 30 personen ontvangen. Bij binnenkomst is er een gezellige bar.

Nieuwsgierig geworden? KOM, KIJK, DOE EN ERVAAR op 26 september... Spoor 3... Stationsweg 29 Barneveld ... 12.00 tot 18.00 uur.

---

Hieronder volgt het cursus aanbod. Hiervoor kunt u individueel inschrijven.

SCHILDEREN A LA HUNDERTWASSER. Vier dinsdagavonden 28 oktober, 4, 11 en 18 november 2015. Tijd: 19.45-21.45. €50,- p.p.

Een hele leuke vrije manier van tekenen en schilderen. Eerst leer je goed te kijken naar de schilderijen van Hundertwasser. Hij was een schilder die vaak bepaalde vormen gebruikte. Zoals uien torens, stromingsbeelden, spiralen. Felle kleuren. We gaan hier verschillende tekeningen mee maken. De laatste twee keren maken we een grote tekening die we gaan inlijsten

PORTRET TEKENEN. Vier woensdag avonden 16, 23, 30 september, 7 oktober 2015.Tijd: 19.45 tot 21.45. €50,- p.p.

Op de eerste avond tekenen we een portret volgens de basisregels. We gaan ook zij aanzichten proberen. De overige avonden maken we verschillende portretten met houtskool, pastelkrijt, potlood, acrylverf. Door veel te oefenen gaat het steeds beter. Je kunt kijken welke techniek het beste bij je past

CREATIEVE BIJBELSTUDIE. Vier woensdag avonden 25 november, 2, 9, 16 december 2015. Tijd: 19.45 tot 21.45. €50,- p.p.

Bijbelverhalen op een creatieve manier verwerken. Ben je geïnteresseerd in God en de bijbel, dan is dit een mooie manier om aan de slag te gaan. Elke avond heeft een onderwerp en maak je aan de hand van het thema een kunstwerk. Mooie avonden met veel diepgang.

SCHILDEREN MET ACRYLVERF. Dinsdagavonden 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november 2015. Tijd: 19.45 tot 21.45. €99,-

Tijdens deze cursus leer je om met acrylverf te werken. Acrylverf heeft vele mogelijkheden. Je kunt het dun gebruiken op een aquarelmanier maar ook heel dik. Je kunt het verwerken met gesso, zand, papier, tijdschriftenplaatjes enzovoorts. Tijdens deze cursus gaan we dat allemaal proberen. We gaan ook bezig met perspectief tekenen. Hoe maak je diepte in een landschap. Uiteindelijk maken we een groot kunstwerk op een linnen doek, waar we de laatste lessen aan werken.

OUDER KIND TEKENEN. Datum: 28 september of 26 oktober of 23 november 2015. Tijd: 16.00 tot 17.30 uur. €7,50 p.p.

Wil je gezellig iets samen doen met je kind. Kom dan naar Atelier Hupsakee. Je gaat samen op een papier schilderen en tekenen en een mooi kunstwerk maken. Goed voor de onderlinge band. Dit is ook heel leuk voor opa/oma/kleinkind . Je kunt de tekening inlijsten en je gaat met een mooi kunstwerk naar huis.

TEKENKIDS: Je kunt kiezen uit 3 verschillende middagen. Woensdagmiddag 16, 23, 30 september, 7 en 14 oktober. Tijd:  13.15 tot 14.45 (juf Arianne) Donderdagmiddag 17, 24 september, 1, 8 en 15 oktober. Tijd: 15.30 tot 17.00 (juf Helene) Vrijdagmiddag 25 september, 2, 9, 16, 23 oktober 2015. Tijd: 16.00 tot 17.30 uur (juf Helene)
Leeftijd: vanaf 7 jaar . € 50,- p.p.

Wat gaan we doen? Heel veel tekenen, je krijgt allerlei gekke, leuke, bijzondere tekenopdrachten. Je gaat van alles leren: hoe kleur je mooi, hoe gebruik je acrylverf, welke technieken zijn er. We gaan ook nog een middag knutselen naar keuze. De tekengroepjes zijn klein, de kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht. Het is gezellig tijdens de lessen. Als tekenen je hobby is, kom dan veel plezier beleven in Atelier Hupsakee!

KNUTSELKIDS. Vrijdag 13 november. Tijd: 16.00 tot 17.30. €12,50 p.p.

Bij knutselkids mag je kiezen wat je gaat maken. Wil je decopatchen of mozaïeken of hout branden of porselein schilderen of schilderen. Het is allemaal mogelijk. Je mag op een middag een kunstwerk maken. Kinderen vinden het super om uit zoveel materialen te mogen kiezen en zelf te mogen weten wat ze gaan maken.

THEATERKIDS. Dinsdagmiddagen: 6 oktober, 3, 17 november, 1, 15 december. Tijd: 16.00 tot 17.30. €50,- p.p.

Met theater kun je heel veel oefeningen doen met emoties. Hoe speel je boos, blij, verdrietig, angstig enzovoorts. Je kunt lachen, huilen, gek doen, stil zijn. Een heerlijke uitlaatklep om op een veilige manier met andere kinderen te oefenen. Je kunt ook verkleden en toneelstukjes bedenken. Bewegen op muziek. Kinderen krijgen door theater te spelen veel zelfvertrouwen en leren zichzelf beter kennen. Uiteindelijk kunnen we afsluiten met een kleine presentatie voor publiek.

Cursussen gaan door vanaf 5 deelnemers. Koffie/thee/limonade en wat lekkers is inbegrepen.

 

---

Emoties

We hebben er heeeel veel; blij, boos, verdrietig, chagrijnig, geprikkeld, hyper, onrustig, druk, kalm, verliefd, onverschillig, kwaad, woedend, laaiend, passie en ga zo maar door. We communiceren dit allemaal in relaties tot andere mensen. Bij de ene mens voel je je weer heel anders dan bij de andere mens. Soms wordt het allemaal teveel of wil je op een andere manier ventileren dan door te praten of te sporten. In schilderen kun je heel veel emoties kwijt. Boven is een tekening die ik heb gemaakt toen ik me boos en onmachtig voelde. Ik wilde het anders, maar het gebeurde niet zoals ik wilde! Dan wordt je boos! Heerlijk om zo van je af te krassen. Een kwaad monster kijkt me aan. Dat stuk heb ik ook in me. Het mag er ook zijn.

Dit is een voorbeeld van therapeutisch werken. Dit wordt niet gebruikt in de tekenlessen, maar bij individuele begeleiding. Hierover is alles te lezen op http://www.beeldendcoachhelene.nl

 

---

Bedankt voor het lezen. 

Deze nieuwsbrief is een initiatief van Helene Wieringa van Atelier Hupsakee. Zij wil graag creativiteit bevorderen en een inspiratiebron zijn voor velen. De wereld wordt een beetje mooier en blijer als mensen samen schilderen, tekenen, creëren.