Tekenen is de puurste vorm om iets concreets te maken van de ideeën die je in je hoofd hebt.

En het heeft positief effect op je brein.

1. Tekenen is goed voor je hand- oog coördinatie. Hoe vaker je het doet, hoe beter je verhoudingen leert inschatten en perspectief leert vastleggen.

2. Herinneringen en ervaringen worden beter opgeslagen in je brein en kun je je levendig voor de geest halen.

3.Tekenen versterkt je cognitieve functies. Je kunt gemakkelijker patronen herkennen en je gedrag aanpassen aan de situatie. 

4.Je ontwikkelt een sterke intuïtie. Hoe vaker je een tekening maakt, hoe gemakkelijker je sociale situaties kunt inschatten. 

5. Door te tekenen komen er stofjes vrij zoals dopamine, endorfine en serotonine en daar word je gelukkig van. 

6. Je bent je beter bewust van je omgeving. Je laat je inspireren door de wereld om je heen. Zie je een mooie bloem in bloei? Die kun je later op de dag tekenen.

7. Door veel te tekenen ontwikkel je een scherpe alertheid die al je andere hersenfuncties goed kunnen gebruiken om zich te verbeteren.

Het gaat hierbij niet om prachtige kunstwerken. Elke dag in een schetsboek krabbelen werkt al. Dit moet je vooral ervaren. Tekenen is vooral doen! 

Donderdag 24 januari 2019: Start nieuwe donderdaggroep op de Tekenschool

Wil je graag allerlei technieken leren over tekenen en schilderen? zelf leren ontwerpen en veel ervaring opdoen? Dan is de tekenschool wat voor jou. Dit is een langere cursus van 20 dagen. De cursus start op donderdag 24 januari 2019. Je bouwt een prachtig portfolio op en je leert jezelf beter kennen. de groep is inspirerend en de docenten enthousiast. 

Aanmelden kan via deze link https://www.detekenschool.nl/

Register leraar

We staan in het nieuwe register leraar. Dat betekent dat leraren studiepunten kunnen krijgen door zich aan te melden bij 'de tekenschool'. Dat is nog eens een leuke bijscholing.

De code is vobcaGOvox  en het staat onder tekenen en schilderen. Er worden 320 studiepunten toegekend. Perfect voor leraren die willen specialiseren in tekenen en schilderen en daar inspirerend onderwijs in willen geven. 

---

Tekenkids start op woensdag 23 januari. 

Kinderen die graag willen leren tekenen en schilderen in een klein gezellig groepje zijn welkom op de volgende data: 23, 30 januari en 6, 13, 20 februari. Het is een blok van 5 lessen voor 50 euro. De tijd is 14.00 tot 15.30. We sluiten af met een expositie waarin de kinderen hun werk kunnen laten zien. Aanmelden kan via deze link https://www.atelierhupsakee.nl/cursussen/tekenkids/

Escaperoom for kids

Het enthousiaste team van de escaperooms Zie www.escaperoom-barneveld.nl staat klaar Er kan online geboekt en betaald worden. Er kunnen frietjes en andere lekkere dingen bijgeboekt worden. Wij zijn trots op deze unieke escaperooms in Nederland. Waar een professionele begeleider mee naar binnen gaat. De ouders kunnen meekijken in de wachtkamer en koffie drinken.Of meegaan, want het is ook heel erg leuk om een escaperoom met je gezin te spelen.  

Bedankt voor het lezen! Deze nieuwsbrief is gemaakt door Helene Wieringa-Pruijssen van Atelier Hupsakee. https://www.atelierhupsakee.nl/ In Atelier Hupsakee worden kinderfeestjes, workshops en scholenprogramma gegeven in: graffiti, schilderen, porselein schilderen, taart versieren, chocoladeschilderijtje, mozaïeken, decopatch, escaperoom for kids en nog veel meer. Alle boekingen gaan op afspraak. Welkom!

Stationsweg 29 in gebouw Spoor 3 te Barneveld is de locatie die het meest wordt gebruikt. 

                                        Door creativiteit wordt de wereld mooier!